MAROON FOOD PRODUCTS

podosiries1Podosirie – Açai is een kleine, donkerblauw tot paarse vrucht die in Brazilië, Peru en Suriname voorkomt. De bes is ongeveer 2,5 centimeter groot en groeit in grote trossen aan de açaipalm, de Euterpe oleracea. Ook in Suriname komt deze 20 – 30 meter hoge palm voor. De Surinaamse benaming in lokale talen is pinapalm of podosirie. In het Nederlands spreekt men van de palissadepalm. In Brazilië en Suriname wordt de vrucht al jaren gegeten en dan vooral in pulpvorm.  De vers geprepareerde podosiriepulp bevat een zeer hoge concentratie antioxidanten.

 De Açaí/ Podosirie-bes bevat verder:

  • Aminozuren,
  • Eiwitten,
  • Vitaminen A, B1, B2, B3, C en E,
  • Mineralen: kalium, calcium, koper, magnesium en zink,
  • Omega vetten: Omega-3, Omega-6 en Omega-9,
  • Plantensterolen – B-sitkosterol, campesterol en sigmasterol.

pepre

Fon Fon pepre:

Is niets anders dan verse peper, dat gestampt en gedroogd is met een beetje zout en andere natuurlijke smaakversterkende ingridiënten. Het kan gebruikt worden bij warm- en koud eten, maar ook voor het inleggen van vlees en of vis.

 

CassaveSweet Cassava:

Cassavebrood heeft een aparte smaak en korrelige textuur. Het is een harde koek van ongeveer 30-40 cm doorsnede, gemaakt van zoete cassave die men plet en kneed tot een platte schijf. Vervolgens wordt het gebakken in een speciaal daarvoor gemaakte pan op een open houtvuur.

emmer afiingiemmer afiingiAfiingi:

Is een zeer smakelijke bouillon ingedikt met kleine balletjes, gemaakt van cassavemeel. Deze stevige soep staat vooral bekend om haar ‘krachtversterkende’ werking.Bij elk traditioneel Marronfeest hoort apiti/afingi. Ook bij ziekte wordt afiingi gegeten door de zieke om weerstand te krijgen. Vrouwen die pas bevallen, eten het gerecht om aan te sterken en borstvoeding aan te maken

emmer afiingi

 fles.jpgSuper Pamaka Kwaka: is een muesli-achtige substantie die als maaltijd dient. Om kwaka te bereiden, wordt de cassave geschild en drie dagen in water gelegd om te weken. Vervolgens worden de aardvruchten geraspt en wordt het geraspte cassave droog geperst in een Matapi (korf). In een pan op een hoog vuur bakken de vrouwen het cassavemeel tot droge, houdbare korrels. Aangelengd met water vormt kwaka een voedzame steen op de maag.

Deze Afu-Mena producten staan in enkele lokale supermarkten  en wij exporteren tegenwoordig ook naar onderandere Europa. Ook via onze ‘delivery service’ kunt u onze producten tot aan huis of op uw werkplek ontvangen. Maak contact met ons via: welcome@afu-mena.com of (+597)421533 – Mobile app (+597)8873523