Thema Reizen

Arts SuriNatuur – voel je hemels op aarde surinatuur:Een spirituele ontdekkingsreis. We genieten van de overweldigende natuurpracht en natuurkracht. We bezoeken bijzondere locaties waar je de pure natuur kunt ervaren, de natuur waarvan jij deel uitmaakt, de natuur rondom en ín jezelf. Midden in de Surinaamse natuur kun je mee-mediteren, je laten masseren, genieten van een kruidenbad en vooral: hemel én aarde voelen. Tijdens onze reis kom je dichter bij de natuur én jezelf. De reis geeft zelfvertrouwen en kracht. Na deze reis van maximaal een week zul je heerlijk in je vel zitten.

Boston Bendt thematrip: creatief schrijven met de jungle als inspiratiebron

Boston bendtBoston Bendt was de eerste Marron die kon lezen en schrijven. In zijn geest laten we de jungle ons inspireren om creatief te schrijven. We gaan drie tot vijf dagen op pad met een dichter of schrijver. We bezoeken enkele heilige locaties en verblijven bij de Marrons. Met hoe meer zintuigen je je omgeving verkent, des te meer inspiratie en ideeën doe je op. Gedurende de dag krijg je een aantal kleine schrijfopdrachten. Niks moet, alles mag. Geef je fantasie de ruimte, leef je uit, verleg je grenzen. Hoe creatiever hoe beter. De korte verhaaltjes of gedichten die we schrijven, lezen we ‘s avonds aan elkaar voor. Aan het einde van de trip bundelen we jullie pennenvruchten en krijgt iedereen een uniek boekwerkje mee.

peeboliPee Boli (Spelenderwijs koken) themareis: koken Een smakelijke kookreis langs verschillende Surinaamse culturen. Na een dagje boodschappen doen op de markt en in de supermarkt, trekken we met volle tassen Suriname in. We laten ons inspireren door de natuur en de verschillende Surinaamse culturen, zoals de Indianen, de Hindoestanen, de Creolen, de Javanen en de Marrons. Onderweg zien, ruiken en proeven we hoe de verschillende bevolkingsgroepen koken en verdiepen we ons in hun kooktradities. In elk district kun je meedoen met kookworkshops. De Marrons, de Creolen, de Indianen, de Javanen en de Hindoestanen hebben elk hun eigen tradities en voorkeuren. Samen bereiden we de lokale favoriete gerechten – en genieten ervan!Bij deze trip gaat het om kookles, genieten en: samenwerken. Ter afsluiting van de reis koken we in Paramaribo een laatste feestmaal.

Reis mee met ons!!!
Meer info: Mail ons of bel (+597)421533