Faya Wataa pakket (verzorging na de bevalling)

Binnen de marron cultuur bestaat de traditie, dat na de bevalling men zich aan enkele vaste gebruiken onderwerpt, om binnen niet al te lange tijd weer in topconditie te komen. De belangrijkste hiervan is ‘wasie faya wataa’, zich baden met een medicinaal heet kruidenbad, met een soort sauna effect. Wasie faya wataa kenmerkt zich door onder andere sexuele onthouding gedurende minimaal twee maanden en maximaal drie maanden, afhankelijk van het geslacht van de baby. Verder is het gebruik om in die periode zich zoveel mogelijk af te dekken, zo min mogelijk koude dranken te gebruiken en zoveel mogelijk hete drank en voeding te nuttigen, waaronder bita (bitter).

 

Voor een goede verwelkoming van uw bundle of joy en excellente verzorging van uzelf na de bevalling hebben wij het FAYA WATAA PAKKET. Onze heerlijk geurende stoombaden, verstevigende babybadje, heerlijk geurende oliën, maar ook bita voor een diepe reiniging van binnenuit (of een diepe inwendige reiniging). Kortom alles om u binnen de kortste keren weer in uw origineel formaat terug te krijgen.

Inhoud Faya Wataa Pakket:

  • 1 zak diverse Faya wataa uwii
  • 3  maal Udu Buba
  • 2  maal bita (Luagu tetei)
  • 1 maal kwasi bita

 

Gebruikerstip:

Benodigheden voor de Faya Wataa: Afu Mena Ketee Uwii, water, een ruime soep pan of een emmer, een po en ketel.

Doe de kruiden in de emmer en vul deze met water. Doe het op vuur en laat het voor ongeveer een uur koken. Als het gekookt is overschenken in een kleinere teil, vanwaar uit, je nu gaat baden, het liefst met een stuk lap, waarmee het water wordt opgepakt en over het lichaam gegoten. Faya wataa, moet zo heet mogelijke gebaad worden, behalve als de moeder hechtingen aan de bevalling heeft overgehouden, dan mag het wel lauw. Tijdens wasie faya wataa mag het lichaam niet geschrobd worden, dit zorgt er ook voor dat u zich niet zal verbranden. Met de lap mag u tijdens het baden het lichaam deppen, vooral de buik en de borsten (dit zorgt ervoor dat de moedermelk behoorlijk op gang komt).

De kruiden in dit pakket staan bekend als vochtafrdijvend, verstevigend en stimuleren een gezonde doorbloeding na de bevalling. Dit is een hele goede ondersteuning voor het ontzwangerings proces.