Over Afu-Mena

Afu-Mena is een multidisciplinaire onderneming. We zijn actief op verschillende gebieden zoals de mijnbouw, consultancy & advies en traditionele Marron voedingsproducten, - kunst en kruiden uit het Surinaams regenwoud. De Afu-Mena groep bestaat uit vier verschillende bedrijven:

  • Afu-Mena Consultancy (opgericht in 2010) - Bezoek onze website op www.afu-menasu.com
  • Afu-Mena Art - Superfoods (opgericht in 2015) - Verken ons aanbod op www.afu-mena.eu
  • Afu-Mena International (opgericht in 2022) - Ontdek onze internationale activiteiten op www.afu-mena.net MaTyéKé Superfood Service (opgericht in 2023) - Ontdek onze Maroon-keuken op www.matyeke.nl
  • Tabakspeciaalzaak Ma-Danso (opgericht in 2024) - Voor Genot van Uitzonderlijke Kwaliteit. Bezoek: www.ma-danso.nl 

Afu-Mena betekent ‘koester wat je hebt’, in het Paramaccaans. Dit is de taal van de Marrons in Oost-Suriname. De Marrons zijn afstammelingen van tot slaaf gemaakten die zichzelf bevrijd hebben uit slavernij. Zij zijn aanvankelijk in stamverband in het binnenland van Suriname gaan wonen. 

 

Geschiedenis

Afu-Mena werd in maart 2010 opgericht door de veelzijdige en ondernemende Paulus Boike Tojo. Tojo is geboren (1973) in het marrondorp Witagron in Suriname. Hij begon al op jonge leeftijd met ondernemen. Hij heeft op verschillende gebieden ervaring opgedaan: kunst & cultuur, toerisme, mijnbouw, training & development en online verkoop. Daarnaast heeft hij regelmatig samengewerkt met het traditioneel gezag van verschillende marron - en inheemse gemeenschappen in Suriname. 

 

Onze missie

Koesteren van Natuur, Cultuur & Duurzaamheid voor behoud van Marrons & Inheemse rijkdommen.

 

Onze visie

Harmonie tussen natuur en cultuur, met nadruk op duurzaamheid, natuurbescherming, cultureel erfgoed, bewustwording, educatie en betrokkenheid.

 

Kernwaarden

Onze kernwaarden geven weer wat wij belangrijk vinden en hoe dit onze manier van werken beïnvloedt. 

  • Transparantie en Openheid: We staan voor het afsluiten van heldere contracten. We zijn eerlijk over de kosten en baten. 
  • Creativiteit en Innovatie: Wij denken out of the box en verkennen zowel letterlijk als figuurlijk gebieden die nog niet in kaart zijn gebracht.
  • Duurzaamheid en Betrouwbaarheid: we zijn een professionele organisatie die Corporate Social Responsibility als haar hoogste prioriteit beschouwt. We sluiten eerlijke overeenkomsten en streven win-win situaties na.

Ons team

Ons team bestaat uit professionals die zich met veel passie inzetten voor de organisatie. Ze zijn allen deskundig op hun gebied en bij Afu-Mena krijgen zij de mogelijkheid om hun talenten te laten zien en deze steeds verder te ontwikkelen. Binnen onze organisatie is er ook veel kennis aanwezig over de cultuur en tradities van Marron en Inheemse gemeenschappen. Dit maakt ons uniek in ons werkveld.