Home » Maroon Super Foods » Afiingi - Domii

Afiingi - Domii

De Marrons zijn afstammelingen van slaven die vanuit West-Afrika naar Suriname werden gehaald. Bij een Marron familie kunt u de heerlijkste gerechten leren maken. Eén van de gerechten is de Afiingi of Apiti: een zeer smakelijke bouillon ingedikt met kleine balletjes gemaakt van cassavemeel. Deze stevige soep staat vooral bekend staat om haar ‘krachtversterkende’ werking.

Wetenschappelijke onderzoek en referenties

Belangrijk voor Afu-Mena is u goed geïnformeerd bent en de toegang en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Lees meer wetenschappelijke referenties en naslagwerk over Cassave  of over Cassave meel.

Is een zeer smakelijke bouillon ingedikt met kleine balletjes gemaakt van cassavemeel met vitamine C, B1 en 6, kalium. Deze stevige soep staat vooral bekend om haar ‘krachtversterkende’ werking. Bij elk traditioneel Marronfeest hoort apiti/afingi. Maar ook als je ziek bent, eet je afingi/apiti om weerstand te krijgen. Vrouwen die pas bevallen eten het om aan te sterken en borstvoeding aan te maken.

 

Wetenschappelijke onderzoek en referenties

Belangrijk voor Afu-Mena is u goed geinformeerd bent en de toegang en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Lees meer wetenschappelijke referenties en naslagwerk over Cassave  of over Cassave meel.

Bereiding: Kook 1000 ml bullion van vis of vlees in een pan. Gooi de kleine ‘affingi’ balletjes in kleine hoeveelheden de pan in. Laat deze elke keer 1 á 2 minuten koken.  Zet de vis of vlees terug in de soep. En klaar voor gebruik!  EET SMAKELIJK