We CHERISH Culture ... we protect nature !

Afu-Mena is een multidisciplinaire onderneming met als missie;

Koesteren van Natuur, Cultuur & Duurzaamheid voor behoud van Marrons & Inheemse rijkdommen.

Visie:

Harmonie tussen natuur en cultuur, met nadruk op duurzaamheid, natuurbescherming, cultureel erfgoed, bewustwording, educatie en betrokkenheid.

Via deze ‘superfoods Plus’ webwinkel bieden wij gezonde en voedzame ambachtelijk bereide producten, kunst, literatuur en kruiden aan. Deze komen vanuit de rijke vitamine gronden en cultuur van de Marrons in het Surinaamse en Frans Guyanese tropisch regenwoud. De Marrons stammen af van tot slaaf gemaakte die de jungle in vluchtten en ondanks talloze strafexpedities erin slaagden hun vrijheid te behouden. Kopen bij Afu-Mena betekent indirect kopen van de hardwerkende Marronvrouwen en soms Marronmannen in Moengo (Marowijne), Sipaliwini, Boven Suriname, Brokopondo, Para en Wanica.

LEES ONZE NEUWSBRIEF 'MENA BOSIKOPU' 

 

Enkele kenmerken van onze producten:

- Glutenvrij

- Biologisch

- Boordevol vitaminen

- Organisch

- Vol voedzame mineralen en eiwitten

 

Wij brengen de Cultuur van de Marrons tot leven in ons bijzondere product MENA art & craft. Dit product is ontstaan vanuit onze wens om meer aandacht te schenken aan dit aspect van onze eigen Marron-cultuur en om tegemoet te komen aan de interesse en vraag van reizigers naar een blijvende herinnering aan de cultuur van de Pamaka en Okanisi Marrongemeenschappen langs de rivieren Marowijne en Tapanahoni in het zuidoosten van Suriname.

Met ons ondernemingsconcept koesteren wij de unieke Marron-cultuur en ondersteunen wij de gemeenschappen door deel te nemen aan eerlijke handel ('fair trade').

 

Over de FOUNDER & ONDERNEMER van Afu-Mena Paulus B. Tojo, MBA

 

Afu-Mena 'Koester Wat je Hebt'