• Vanaf 2022 investeert Afu-Mena van elke bestelling € 2,00 in community projecten in het Surinaamse binnenland!

We CHERISH Culture ... we protect nature !

Afu-Mena is een multidisciplinaire onderneming met als missie; “koester én respecteer onze natuur en cultuur”. Onze visie: kijk verder dan de horizon om op veranderingen te kunnen anticiperen. Maar Afu-Mena gaat verder: wij wachten niet af en kijken niet toe; wij willen de veranderingen en daarmee de toekomst positief beïnvloeden.

Via deze ‘superfoods Plus’ webwinkel bieden wij gezonde en voedzame ambachtelijk bereide producten, kunst, literatuur en kruiden aan. Deze komen vanuit de rijke vitamine gronden en cultuur van de Marrons in het Surinaamse en Frans Guyanese tropisch regenwoud. De Marrons stammen af van tot slaaf gemaakte die de jungle in vluchtten en ondanks talloze strafexpedities erin slaagden hun vrijheid te behouden. Kopen bij Afu-Mena betekent indirect kopen van de hardwerkende Marronvrouwen en soms Marronmannen in Moengo (Marowijne), Sipaliwini, Boven Suriname, Brokopondo, Para en Wanica.

LEES ONZE NEUWSBRIEF 'MENA BOSIKOPU' 

 

Enkele kenmerken van onze producten:

- Glutenvrij

- Biologisch

- Boordevol vitaminen

- Organisch

- Vol voedzame mineralen en eiwitten

 

De Cultuur van de Marrons dragen wij ook uit in ons speciaal product MENA art & craft. Dit product is ontstaan uit onze behoefte om meer bekendheid te geven aan dit aspect van onze eigen Marron cultuur en de interesse en vraag van reizigers naar een blijvende herinnering aan de cultuur van de Pamaka en Okanisi Marrongemeenschappen langs de rivieren, de Marowijne en Tapanahoni rivier in het zuidoosten van Suriname.

Met onze ondernemingsconcept koesteren wij de unieke cultuur van de Marrons. Verder doen wij mee aan 'fair trade' en ondersteunen de Marron gemeenschappen.

 

Over de FOUNDER & ONDERNEMER van Afu-Mena Paulus B. Tojo, MBA

 

Afu-Mena 'Koester Wat je Hebt'