• Vandaag besteld, morgen in huis
  • Leef gezond, Eet gezond en Drink gezond!
  • We Cherish Culture .....We Protect Nature!
Home » Marron Plus Kruiden » Kokos Olie - Klapper Olie

Kokonto Fatu - Klapper Olie  - Kokos Olie

Zo een 3900 jaar geleden werd kokosolie door stammen uit o.a. Suriname gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking. Deze olie staat ook wel bekend als kokosvet of klapperolie. Het is een tropische plantaardige olie die wordt verkregen door het persen of extractie van de kopra, het gedroogde witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm, de kokosnoot.

 

Deze kokosnoot of klapper is niet echt een noot maar een steenvrucht van de kokospalm, waarvan het mesocarp niet vlezig maar vezelig is. Daarbinnen zit het harde endocarp, dat het zaad omgeeft met drie duidelijk zichtbare kiemopeningen. Bij de kieming komt de kiem door een van deze openingen naar buiten.

 

Gezondheidvoordelen van deze bijzondere olie

  1. Gaat infecties tegen: Kokosolie beschermt tegen infecties door virussen, bacteriën en schimmels.
  2. Vermindert klachten van alzheimer: Ketonen komen vrij en deze dienen namelijk als een alternatieve energiebron
  3. Verhoogt het goede cholesterolgehalte: Uit een onderzoek met 30 vrouwen is gebleken dat kokosolie het totale cholesterolgehalte terug brengt.
  4. Zorgt voor een toename van energieverbruik: De MCT’s (middellange ketens van triglyceriden) kokosolie kan erg veel energie geven
  5. Vermindert de eetlust: Kokonto Fatu kan het eetlust laten dalen
  6. Vertraagt het verouderingsproces: Vetzuren in klapper Olie kunnen schade door oxidatie enorm tegengaan, hierdoor veroudert het lichaam minder snel.