Maipa Sii Fatu - (Maripa olie-Attalea Regia)

Sale!

Maipa Sii Fatu - (Maripa olie-Attalea Regia)

€ 22,49 € 17,49
Sale!

Maipa Sii Fatu - (Maripa olie-Attalea Regia)

€ 22,49 € 17,49

Maripa (Attalea Regia) is een palmsoort waarvan de rijpe vruchten worden gegeten en kan er olie worden gemaakt van de kern van de noten. De palmvrucht bevat veel noten die als vrucht groeien aan de palm die wel 25 tot 30 meter hoog kan worden. De Marrons en inheemsen maken al eeuwenlang maripa olie uit de noten. De olie gebruikt men om te koken, maar voor haar- en de huidverzorging. Maripa olie is  behalve dat de maaltijden een overheerlijke smaak geeft, ook heel goed voor de algehele gezondheid van de mens. Het is goed om zowel vis als vleesgerechten klaar te maken.

 

De Maipa Sii Fatu zoals de Marrons het noemen, kan zowel het huid als de haar voeden. En kan ook helpen tegen extreme haaruitval. Vermeldenswaard is dat de Maripa olie vooral de effectieve groei van het haar kan stimuleren.

Deze fatu (olie) bestaat voornamelijk uit verzadigde vetzuren, onder andere laurine- en myristinezuur. De cholesterol wordt dus verhoogt, dit is wel de goede cholesterol. Ook zijn feitelijke aanwijzingen, als zou de Maripa olie een positief effect hebben op de cholesterol-DHL verhouding. Hierdoor wordt het risico op mogelijke hart- en vaatziekten enorm verkleint. De eerder genoemde zuren zijn kennelijk in staat schadelijke micro-organismen effectief te bestrijden. 

 

Maak contact met Afu-Mena voor uw verse Marron Maripa olie rechtstreeks uit het Surinaamse tropisch regenwoud.